HUG Amsterdam Meetup #8: een terugblik

Nynke de Blaauw

Deel dit blog:

De achtste HUG Amsterdam Meetup was net even anders dan de vorige edities. Vanwege de zomervakantie waren er wat minder aanwezigen en kozen we voor een meer persoonlijkere opzet. Vijf HubSpot gebruikers deelden op basis van zes stellingen en vragen hun ervaringen met de tool en moderne marketing in het algemeen. Aan de hand van een aantal onderwerpen blikken we terug op deze geslaagde Meetup.  

Hoe belangrijk is B2B branding?

Je merk ontwikkelen is een van de zaken die ondernemers tegenwoordig bezig houden. In de discussie rondom branding en het positioneren van je merk kwam het verschil tussen branding voor B2B en B2C bedrijven naar voren. Iedereen was het er over eens: branding is belangrijk voor B2B bedrijven, maar het gaat vooral om de relatie met (potentiële) klanten. En die bouw je op door hen goed te begeleiden tijdens de verschillende aankoopfasen en dankzij persoonlijk contact.

Moeten B2B websites net zo aantrekkelijk zijn als B2C websites?

Voor B2B ondernemers is het soms lastig om een website te (laten) creëren die functioneel is, er mooi uit ziet en ook nog eens de juiste informatie over de complexe dienstverlening of producten toont. Daar waren alle deelnemers het over eens. Maar een deel zag ook juist mogelijkheden door de homepage zo compact mogelijk te houden en bezoekers door middel van knoppen snel naar inner pages en blogs te leiden die de complexere informatie bieden. 

Welke social media zijn belangrijk voor B2B?

De voornaamste conclusie van deze discussie: LinkedIn is het belangrijkste en meest gebruikte platform. Daarnaast zagen sommige deelnemers ook kansen in visuele platformen zoals Instagram en Pinterest. Eén van de deelnemers richt zich met name op architecten en gebruikt ook platformen die specifiek voor die doelgroep opgezet zijn.

Hoe ga je om met personalisatie?

De wereld van consumenten én zakelijke kopers personaliseert steeds meer. We kiezen zelf wanneer en hoe we welke programma’s we kijken, in mails wordt onze naam genoemd en onze supermarkt geeft ons persoonlijke aanbiedingen. Eén van de deelnemers is fan van social selling en vindt dat personalisatie niet ver genoeg kan gaan. Zo ontving hij een persoonlijke videoboodschap van een contact bij een B2B bedrijf en dat kon hij erg waarderen.

De volgende meetup: 6 september 2017

De deelnemers van deze meetup waren erg tevreden over de bijeenkomst en de manier waarop deze opgezet was. Tijdens de volgende HUG Amsterdam Meetup op 6 september 2017 verwachten we weer wat meer deelnemers en gaan we proberen de ‘traditionele’ variant (met een spreker en achteraf ruimte voor onderlinge gesprekken) te combineren met deze variant (in kleine groepen bepaalde onderwerpen bespreken). In de komende weken versturen we de uitnodigingen en plaatsen we het evenement o.a. op deze website. Geniet in de tussentijd van de zomer! 

Deel dit artikel in jouw netwerk: