HUG Amsterdam Meetup #3: een terugblik

Nynke de Blaauw

Deel dit blog:

Op 26 november 2014 kwam een twintigtal Nederlandse HubSpot gebruikers bijeen in de Koeienzaal van partycentrum De Kooi in Bunschoten. Onder het mom van elkaar inspireren en helpen HubSpot beter te leren kennen ging in de middag de derde HUG Amsterdam meetup van start.

 

Prettig kennis te maken

HUG_Meetup3_(3)-1Vanaf 15.00 uur druppelden de gasten langzaam binnen. Zij werden verwelkomd met een kopje thee of koffie en bijbehorende HUG Amsterdam mini-tompouce. Niet iedereen was bekend met elkaar, maar de ruimte en planning was ernaar elkaar (beter) te leren kennen. Later zou blijken dat er een mix van zeer ervaren gebruikers en mensen voor wie HubSpot een nieuwe tool is op het evenement afkwamen. Maar eerst was het de beurt aan Gertie Arts van Colt International om haar verhaal te doen.

 

Inbound Marketing bij Colt

logoIn een zeer inspirerende presentatie vertelde Gertie Arts over het ontstaan van Inbound Marketing bij Colt International. Er kwamen afbeeldingen voorbij van een aansprekende krantenadvertentie en voorpagina’s van het Colt magazine die nog dateerde uit het offline tijdperk bij het bedrijf. In 2010 besloot het klimaatbeheersingsbedrijf dat er een verandering moest plaatsvinden van offline naar online marketing en zo stond Gertie voor een nieuwe uitdaging. Het doel was om Colt International online als kennisleider te profileren op het gebied van gezond, veilig en duurzaam werk- en leefklimaat.

 

De weg naar succes

HUG_Meetup3_(12)De marketing werd volledig omgeploegd en krantenadvertenties verbannen tot de kerker van de verleden tijd. Vanaf nu focuste het bedrijf zich op gericht websitebezoek, online leadgeneratie en actieve klantbenadering via social media. Gertie laat zien welke stappen doorlopen zijn en hoe in HubSpot de resultaten ervan zichtbaar worden. Door het definiëren van persona’s, keyword onderzoek, social media accounts, content creatie (blogs) en online gezien worden probeert Gertie het doel van kennisleider te bereiken. En gelukkig, begin 2011 laat HubSpot de positieve resultaten zien. Gertie is overtuigd en dat liet ze horen:

10 jaar geleden kon geen industrieel bedrijf zich voorstellen dat ze nu niet meer zonder website kunnen. Dit gaat ook op voor Inbound Marketing. Over 10 jaar kunnen we niet meer zonder.”

Zij sluit haar presentatie af met haar motto: "Durf te delen!".

Klik hier om de gehele presentatie van Gertie te bekijken.

Interessante vragen

Gertie kreeg tijdens haar presentatie af en toe een verdiepende vraag van een deelnemer. Ook naderhand werd er door de deelnemers gediscussieerd over de verschillende toepassingen en mogelijkheden van HubSpot, zeer interessant allemaal! Rond 17.00 uur was het tijd voor een laatste drankje en deelden de overgebleven deelnemers hun HubSpot ervaringen met elkaar. Hopelijk heeft iedereen er wat van opgestoken. Wij kijken in ieder geval terug op een leerzame en inspirerende meetup.

Gertie nogmaals bedankt voor je presentatie en medewerkers van De Kooi dank voor jullie gastvrijheid.

We zien alle deelnemers graag bij de vierde HUG Amsterdam meetup!

 

Deel dit artikel in jouw netwerk: