HUG Amsterdam Meetup #2: een terugblik

Leonie van de Wolfshaar

Deel dit blog:

In de sfeervolle Goede Tijden Slechte Tijden vergaderzaal bij Endemol, vond woensdag 26 maart 2014 de succesvolle HUG bijeenkomst plaats. Het was de tweede keer dat we met de Hubspot User Group Amsterdam bij elkaar kwamen en het was wederom een interessante avond, met presentaties van Nikita Smits (Hubspot) en John Boham (FourPoints Business Intelligence).

22Aangenaam, Sample Sally
Tijdens deze avond maakten we niet alleen kennis met elkaar, maar leerden we onder andere ook Sample Sally kennen. Nikita gaf tijdens haar interessante presentatie over het inrichten van een inbound marketing campagne aan dat het creëren van buyer personas een belangrijke eerste stap is in het inbound marketing proces. Het is van belang dat je zoveel mogelijk over je buyer personas weet, zoals persoonlijke achtergrond, interesses, functie en organisatie waar deze persoon voor werkt, etc. Daarnaast werd nog eens het belang van regelmatig bloggen aangestipt: "companies that blog convert 70% more leads than those that don’t blog".

Als Hupspot expert schetste Nikita een compleet beeld over het opzetten van een inbound marketing campagne en legde zij de te doorlopen stappen haarfijn uit.

Closed Loop Marketing
Na een korte pauze, gaf John Boham van FourPoints Business Intelligence een interessante presentatie over de manier waarop zij Hubspot gebruiken. Dit leverde interessante discussies op over onder andere het gebruik van Hubspot met Salesforce, leider in CRM. John maakte optimaal gebruik van de kennis die aanwezig was en vroeg hoe anderen hier mee omgaan. Dat is waar de HUG bijeenkomsten voor zijn bedoeld: we kunnen veel van elkaar leren!

Bekijk hier de presentaties van Nikita en John.

FourPoints Business Intelligence: hartelijk dank voor de gastvrijheid!

 

Op naar de volgende HUG meetup!

Deel dit artikel in jouw netwerk: