HUG Amsterdam Meetup #13: een terugblik

Kim Blanken

Deel dit blog:

Op 19 september was het tijd voor alweer de dertiende Hubspot User Group Amsterdam meetup. Deze editie draaide volledig om Inbound 2018. Dit grote inbound marketing event vond begin september in Boston plaats en daar hebben wij veel opgestoken van allerlei sprekers met net zo'n diverse verhalen. Tijdens de meetup kwamen de belangrijkste key takeaways aan bod: waarom is het flywheel de nieuwe funnel? Hoe kun je als bedrijf beter groeien?

HubSpot is vernieuwd

Vanaf heden verdwijnt de Marketing Hub Basic en is de opbouw van de HubSpot platformen veranderd. Vanaf nu is er een HubSpot CRM, Marketing, Sales en Service Hub. Daarnaast is er een Growth Suite waarbij je alle diensten in één krijgt. Meer informatie hierover kun je rustig teruglezen op www.hubspot.com/pricing.

Verwelkom het flywheel

The Flywheel

Nynke opende deze HUG met een toelichting waarom je de customer journey moet zien als flywheel en juist niet als de klassieke funnel. Een funnel werkt als een trechter. Het 'water' - leads- dat je er aan de bovenkant in gooit, komt er gefilterd aan de onderkant uit als klant. Zonder iets te doen, zal die klant niet van zichzelf weer bovenaan de trechter komen en blijft deze in zijn rol als ‘output’ hangen. Door te investeren in marketing, sales én service kun je zorgen voor continuïteit, zoals terug 

te zien in het flywheel (afbeelding toevoegen hiervan). Waardoor klanten niet langer alleen output zijn, oftewel omzet, maar juist een grondstof voor groei. Om deze visie over te nemen in jouw bedrijf, kan het helpen om jezelf bij elke marketing, sales en service activiteit af te vragen: “Wat heeft de klant eraan?”.

Groei realiseren

Storytelling matrixIeder bedrijf wil groeien, tenminste, dat is vaak wel de bedoeling. Inge vertelde hoe jij deze groei kunt realiseren en hoe je ervoor zorgt dat het imago van je bedrijf meegroeit. Dat helpt om bestaande klanten te behouden en de juiste nieuwe klanten aan te trekken. Om ervoor te zorgen dat jouw t imago op de juiste manier meegroeit, kun je de storytelling matrix gebruiken. Belangrijk  hierbij is om rustig van image te veranderen, op natuurlijke wijze en door de matrix niet diagonaal over te steken, want dan komt de geloofwaardigheid van jouw merkverhaal in het geding. Wil je jouw rol als underdog achter je laten om de rol van protector op je te nemen, zorg dan voor een geleidelijke overgang via de disruptor.

Hoe overleef ik Inbound?

Hoe overleef ik inbound

In september 2019 organiseert HubSpot de volgende editie van Inbound in Boston. Krijg je de kans hier bij te zijn (aanrader!) dan  hebben wij nog enkele tips voor een optimale ervaring:

  • Het is op de locatie erg koud, dus neem zeker een vest of trui mee;
  • Drink vooral geen Amerikaanse koffie!
  • Deel elke dag jouw key takeaways met collega’s;
  • Verzamel als echte Nederlander zoveel mogelijk goodies om achtergebleven collega’s mee te verrassen als je weer terug bent;
  • Neem altijd een Uber als je er zeker van wilt zijn dat je niet opgesloten wordt in de taxi tot je fooi betaalt.

Team HM Inbound 2018

Deel jouw Inbound ervaring!

Ben je afgelopen jaar zelf naar Inbound 2018 geweest of ben je van plan volgend jaar te gaan? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze in een reactie. En wie weet tot volgend jaar in Boston!

Wil jij de volgende meetup niet missen? Kijk dan snel wanneer deze gepland staat!

Bekijk hier wanneer de volgende Meetup gepland staat

Deel dit artikel in jouw netwerk: